A selyemfűméz valódi Hungaricumnak számít. A selyemfűből készített selyemfűméz íze rendkívül intenzív, és különlegesen aromás. A színe nagyon hasonlít az akácmézéhez, ám egy leheletnyivel mégis sötétebb aranysárga árnyalatot visel. Mivel a méhek a mézkészítéshez szükséges nektár begyűjtése során a virágport nem szállítják el, így a selyemfűméz igen alacsony pollentartalommal rendelkezik. Ennek köszönhető az a pozitív tulajdonsága is, hogy a selyemfűméz allergia esetén is bátran fogyasztható.
A selyemfűméz kiváló immunrendszer erősítő hatással bír, továbbá erőteljes gyulladáscsökkentő is, így fertőzések esetén is pozitív hatást képes gyakorolni az egészségi állapotra. A selyemfűméz hatása kiterjed a vérnyomásra is, hiszen rendszeres fogyasztása által csökkenteni képes a magas vérnyomásértékeket is.
Magas ásványi só tartalmával, nyomelemeivel és kiemelkedő tápértékével remekül erősíti a szervezet védekező képességét.
A selyemfű méz, hasonlóképpen az akácmézhez, igen hosszú ideig képes folyékony állagú maradni. Akár két éven keresztül tartó tárolása során sem következik be a kristályosodása, amennyiben a tárolási körülmények megfelelőnek bizonyulnak. Természetesen a kristályosodás után sem esik baja a benne lévő különleges anyagoknak, és szemcsésebb formában is bátran fogyasztható.
A selyemfűméz íze roppant különleges. Igazi csemegeként is ehető finomság, vagyis nyersen történő fogyasztása valóságos illat és íz élményt nyújt.